A bőrgyógyászat vagy idegen szóval dermatológia az orvostudomány azon ága, amely a bőr megbetegedéseivel, azok tünet- és kórtanával, illetve gyógykezeléseivel foglalkozik.
Számtalan allergiás, fertőzéses és daganatos eredetű állapot tartozik ide az ekcémától a gombás bőrbetegségekig, a jóindulatú anyajegyektől a bőrrákig.
A bőrfüggelékek betegségei közül leggyakoribb a körömgomba, a hajhullás és a fokozott szőrnövés.

Ki kell emelnünk a gyermek és tinédzser bőrgyógyászatot, amihez kicsit több kell, mint egy szakértő bőrgyógyász. A Tiason rendelőben a fiatalok problémai megértő fülekre és remek segítségre találnak!

A terhesség alatt is számos élettani változás zajlik le a kismamák szervezetében, melyek egy része a bőrgyógyászat területét is érintheti: az anyajegyek megszaporodnak, színük megváltozik, kényesebb helyek kidörzsölődnek, a pigmentáció is változhat, ekcémás jellegű kiütés alakulhat ki. Ennek legfőbb okai a hormonok, illetve a test várandósság alatti változásai.
A magzat általában nem érintett ezekben a jelenségekben, de a kellemetlenségük miatt érdemes jobban odafigyelni rájuk, kivizsgáltatni azokat.
Rendelőnk előkelő helyen foglalkozik a kismamákkal, lévén 4D magzati ultrahang vizsgálataink is vannak.

Rendelőnk nemi betegségekkel nem foglalkozik.

A rendelés nem beutaló köteles, de telefonos bejelentkezés szükséges.

A rendelést végző orvos: Dr. Borbély Eszter bőrgyógyász szakorvos.

Kapcsolódó vizsgálataink: