Mi az az Akne?

Egy olyan gyakori bőrbetegség, amikor a bőrben eltömődnek a pórusok, melynek következtében pattanások jelennek meg jellemzően az arcon és a felsőtesten. A faggyú túltermelődése miatt a faggyúmirigyek eltömődnek, ahol a baktériumok leszaporodnak, ami így akne kialakulásához vezet.

Mi okozhatja a gyulladás kialakulását?

  • Fokozott faggyútermelés
  • A hámsejtek nem megfelelő hámlása
  • Mikrobák
  • Különböző vegyi anyagok
  • Mechanikai behatások

Az akne típusai:

Enyhe: A mitesszerek számának alacsony számú növekedése, mely gyenge gyulladásos tüneteket okoz, az esetek többségénél pedig magától elmúlik. Többnyire a pubertás kezdetén jelentkezik, jellemzően az arcon és környékén.

Középsúlyos: Erősebb gyulladás jellemzi, valamint fájdalmas csomó és néhány hólyag is megjelenik a mitesszerek mellett és előfordulhat hegesedés is.

Súlyos: Erősen gyulladt a bőr felülete és számos puha és fájdalmas csomó alakult ki, melyek gyakran gennyesek. Ha a csomók egybeolvadnak, akkor tályogok alakulnak ki. Ezek az elváltozások jellemzően éveken át fennállhatnak, és feltűnő heg kíséri a gyógyulásukat.
Ápoljuk és fertőtlenítsük bőrünket napi rendszerességgel, így megelőzhető az akne kialakulása.

Az akne kezelésében rendkívül hatásos módszernek bizonyult a VIVACE RF Mikro-tűs technológiájú kezelése, melyről ide kattintva még többet is megtudhat!

Vivace Blog