Az ultrahang fontossága

A gyermekkorban történő ultrahangvizsgálattal lehetőség nyílik arra, hogy a kritikus fejlődési területeket vizsgáljuk, és időben észrevegyük a fejlődési rendellenességeket, akár már megjelenésük előtt is. Ezzel esélyünk van a megelőző kezelésekre, melyek kevésbé terhelik meg a fejlődő szervezetet.

Az első szűrővizsgálatot még a születés után a kórházban el szokták végezni, de ha ez nem történik meg, akkor javasolt a 6. hét körül egy komplex ultrahangos vizsgálat elvégzése, ahol vizsgáljuk a hasüreg és a csípő állapotát.

A csípő ultrahangos vizsgálatát legkésőbb a 6. hónapig javasolt elvégeztetni, azonban a hasüregi vizsgálatok bármely korban elvégezhetőek. Kérjük azonban, hogy 6 hetes kor előtt ne hozzák el gyermekeiket. 

A csecsemők és a gyermekek számára is teljesen fájdalommentes vizsgálat az ultrahang, mely nem jár sugárterheléssel, így ez a diagnosztikai eljárás teljes biztonsággal alkalmazható és ismételhető.

Gyermekbetegségek, melyek ultrahanggal jól vizsgálhatóak:

Felsorolunk néhány gyermekbetegséget, melyekről a blogunkban részletesebben olvashat.

Mindent megteszünk, hogy a lehető legkomfortosabbá tegyük a vizsgálatot gyermekének. Így rendelőnkben gyermekbarát és vidám környezetben, szolgálatkész munkatársakkal várjuk Önt és gyermekét.