Covid-19 oltás előtti antitest szint mérés

Testünkben nem pusztán az S fehérje ellen termel a szervezet IgG antitestet, hanem a betegség során vagy az oltás után termelődő más fehérjék pl.: kapszin ellen is, így a védelem minden esetben kialakul. Hazánkban jelenleg az S fehérje (tüskefehérje) ellen termelt IgG ellenanyag szintjét tudják mérni és meghatározni a vérvétel során.

Maga az ellenanyagszint-mérés a közvetlenül a vénából le vett vérből történik szigorúan ellenőrzött körülmények között. Minden laborban más mértékegységet használnak az Covid-19 tüskefehérje ellen termelt IgG szint meghatározására. A védettségi szintet mérhetik, AU és U egységekkel. A védettség akkor igazolható, ha a vérben 50AU vagy 1U határérték fölött van az ellenanyagszint.

Természetesen nem pusztán oltás előtt érdemes megnézetni a szervezet antitest szintjét, hanem a betegséget vagy az oltást követően is, hogy lássuk, mennyi ellenanyagot termel a szervezetünk.

Valamint érdemes megnézetni a 3. oltás felvétele előtt is az antitest szintet.

Amennyiben szeretné megtudni, hogy található-e antitest a szervezetében, úgy vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén és kérjen időpontot vérvizsgálatra!

GYIK