Vizsgálat plasztikai műtét előtt és után

Bármilyen okból kifolyólag is döntött a mellplasztika mellett, mindenképp kiemelten fontos, hogy előtte és utána is rendszeresen eljárjon szűrővizsgálatokra!

Műtét előtti vizsgálatok

Ha valamilyen okból kifolyólag a választott plasztikai sebész nem kérne szűrővizsgálatot a műtét előtt, akkor a saját érdekében kérjen egy állapotfelmérést és egy ultrahangos rákszűrést. Ugyanis, ha még a műtét előtt ezeket elvégzik, akkor biztosan nem várja semmi meglepetés az orvost a műtét közben, ami akár meg is hiúsíthatná az implantátum/implantátumok behelyezését. Kizárólag ultrahangos vizsgálatra van szükség a beavatkozás előtt, mammográfiára nincs.

Műtét utáni vizsgálatok

Plasztikai műtét után az emlők ugyanúgy vizsgálhatóak a hagyományos képalkotó módszerekkel, mint a beavatkozás előtt. Implantátum esetén a mammográfiás vizsgálatot ultrahanggal és szükség esetén mágneses rezonanciás (MRI) vizsgálattal is ki kell egészíteni. Az implantátummal rendelkező hölgyeket speciális beállítási technikával vizsgálják és szerencsére az implantátumot sem a mammográfiás vizsgálat során alkalmazott kismérvű nyomás, sem az ionizáló röntgensugárzás nem károsítja.

Az emlő ultrahangról és annak fontosságáról, valamint az általunk végzett vizsgálatokról itt olvashat bővebben!

Egyéb vizsgálatok blogja