Nyúlási csíkok más néven striák kezelése

Élete során majdnem minden ember találkozik striával bizonyos testrészein, melyek általában gyors hízás vagy fogyás után, várandósság idején vagy intenzív testépítés miatt alakulnak ki. Serdülőkorban pedig a hirtelen növés is okozhat nyúlási csíkokat. A stria színe kialakulásakor lila vagy vörös színű, majd később gyöngyház fehér színűvé fakul. Leginkább a nőket érinti ez a probléma, ugyanis a női kötőszövet lazább szerkezetű.

Leggyakoribb testtájak melyeken feltűnhet: a has, csípő, comb, karok és fenék. Gyakran összetévesztik a narancsbőrrel, azonban a stria egy nyúlási csík, a narancsbőr pedig a zsírsejtek kiboltosulása a bőrfelszínen.

Kialakulásuk oka

Mivel a bőr alatti kötőszövet nem tud olyan ütemben növekedni, mint a bőr felső rétege, ezért az megreped vagy el is szakad. Kialakulásában szerepet játszanak olyan tényezők, mint pl.: a genetika, helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód.

Hogyan előzhető meg?

Figyeljünk oda a táplálkozásunkra és mozogjunk eleget, így megelőzhető a striák kialakulása. Fogyasszunk elegendő folyadékot, legalább napi 2-3 litert, mely nagy része ideálisan vízből álljon.

Ha már kialakultak a nyúlási csíkok, akkor érdemes kipróbálni a VIVACE kezelést, mely hatásos megoldást kínál eltüntetésükhöz, kattintson ide és tudjon meg róla többet!

Vivace Blog