Hajszálértágulatok kezelése

Az értágulatok az esztétikai mellett egészségügyi problémákat is okoznak, ezzel megnehezítve a mindennapokat. Leginkább az arcon és a lábakon jelentkeznek, kialakulásuk pontos oka nem tisztázott, azonban számos tényező befolyásolhatja az erek ilyen mértékű tágulatát. Megjelenésük oka lehet az öröklött hajlam, az érfalak gyengesége, de közrejátszik az életmód, különböző gyógyszerek, terhesség, a dohányzás vagy az életkor előrehaladta is.

Az értágulatok kialakulása leginkább a nőknél jelentkező probléma, jellemzően 40-60 éves kor között alakul ki, de már a tünetek a 30-as korosztályban is megjelenhetnek. A férfiaknál alacsonyabb a hajszálértágulatok kialakulásának esélye, azonban ha mégis jelentkezik a betegség, akkor kellemetlenebb panaszokkal jár.

Értágulat típusai: 

  • Hajszálértágulat
  • Apróbb visszerek
  • Tűzfolt
  • Seprűvéna
  • Haemangioma
  • Rosacea

Tünetei

Az értágulat tünetei hosszú távon esztétikai és egészségügyi problémákhoz vezetnek, ezért fontos, hogy ne vegyük félvállról őket. Tünetei eltérőek: Az arcon vörös foltok, égő érzés és ödéma jelenik meg, ezáltal a bőr felszíne egyenetlenné válik. A végtagokon hajszálvékonyan és hálózatszerűen jelennek meg kékes, lilás, vöröses színben, ezek általában seprűvénás érproblémát jeleznek.
Mivel maguktól nem múlnak el, és ahogy telik az idő csak súlyosbodhatnak a tünetek, így mielőbb fel kell keresni egy szakembert és orvosi segítséget kérni.

A VIVACE kezelés egy olyan bőrgyógyászok által végzett kezelési forma, mely megoldást jelent az értágulatok hatékony kezelésére!

Bővebben itt olvashat a VIVACE RF kezelésről!

Vivace Blog