Ezeket érdemes tudni a tág pórusokról!

A tág pórusok leggyakrabban az úgynevezett T-vonalban (homlok – orr – áll) helyezkednek el, mind a férfiak, mind pedig a nők körében is gyakori ez a fajta bőrhiba. Nézzük meg mitől lesz egy pórus tág!

A bőr szerkezetében nagyon hasznos szerepet töltenek be a rugalmas falú pórusok, melyek segítenek a faggyút a faggyúmirigyekből eljuttatni a bőr felszínére, ahol szétterülve, hidratálva védik a bőrt.

A tág pórusok leggyakoribb okai:

Túlzott faggyútermelés: A megnövekedett olaj mennyiségének áramlása, egyre nagyobb teret igényel, amihez a pórusok intelligens módon alkalmazkodnak, így méretük is növekszik. A tartósan eltömődött pórusok egyre ernyedtebbek lesznek, és nehezen nyerik vissza eredeti méretüket.

Genetikai hajlam: Az arcbőr szerkezete öröklődik, ezáltal előfordulhat, hogy már eleve öröklött hajlamról van szó.

Bőröregedés és UV sugárzás: A kor előrehaladtával a bőr veszít kollagén és elasztin tartalmából, melynek következtében a pórusok és a bőr lazábbá, ernyedtebbé válnak. A túlzott UV sugárzásnak is vannak bőröregedést elősegítő hatásai, így napozás során ügyeljünk bőrünk megfelelő ápolására és védelmére.

Mivel a bőr az emberi test legnagyobb szerve, ezért kiemelt gondolkodást igényel. Ne hagyja figyelmen kívül a tág pórusokat se és ne kenje be mindenféle kozmetikummal, ugyanis azok csak ideig-óráig jelenteken megoldást.

Kérje szakember tanácsát! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén és kérjen időpontot bőrgyógyászunkhoz!

 

Vivace Blog