A MENETE:

A terápia lassú nyomásnöveléssel kezdődik, zúgó hangot hallunk. Az egyedüli terület, ahol a nyomásváltozást érzékeljük az a középfül. Ez olyan érzés, mint a repülőgép emelkedésekor – ásítással, nyeléssel, esetleg orrbefogás közbeni nyeléssel megszüntethető. A fül bedugul, kiegyenlítjük, megint bedugul, megint ki kell egyenlíteni.
A bedugulás érzése normális jelenség, a kiegyenlítése nagyon fontos. Ha mégsem sikerül és kellemetlen, az asszisztens egy szeleppel enyhíteni tud a benti nyomáson. A nyomáskiegyenlítésre csak a kezelés elején van szükség.

A nyomás növekedését a levegő melegedése kíséri. A tartályban ezért van egy hűtő ventillátor, amit a páciens maga kapcsolhat be. Az oxigén színtelen, szagtalan, íztelen. A légzés erőltetés nélkül, a szokott módon történik (ne kapkodja a levegőt). Javasolt az orron keresztüli légzés a száj és felső légutak nyálkahártya kiszáradásának megelőzésére.  A kamrában lévő levegő folyamatosan cserélődik, így nem fordulhat elő légzési nehézség (asztmás betegségek esetén is használható, de kérjük előre jelezze, ha ebben a betegségben szenved).

A terápiás idő leteltével megkezdődik a nyomás lassú visszacsökentése, mely szintén halk zúgó hanggal jár. A nyomáscsökkenés miatti nyomásváltozás a fülekben magától kiegyenlítődik. Ez kb. 2-5 percet vesz igénybe, majd azajtó magától kinyílik. A nyomáscsökkenést a környezet hőmérsékletcsökkenése kíséri.

A kezelés befejezése után hazamehetünk. Álmosság, étványnövekedés esetenként megfigyelhető.

ELLENJAVALLATOK:

A nikotin és és cigarettában fellelhető egyéb inhalatív anyagok nyálkahártya irritációt okoznak, ezért adott esetben nehezíthetik a dobüreg nyomáskiegyenlítését, ami fülkürt megerőltetéshez vagy középfül traumához vezethet.
Továbbá a cigarettában található szén-monoxid csökkenti a vörösvértest természetes oxigén szállító kapacitását.
Ezért a dohányzás felfüggesztése javasolt a kezelési ciklus igénybevétele alatt.
Amennyiben ez nem megoldott, tilos a dohányzás a kezelés előtti és utána következő 2 órában. A nikotin tapaszt is el kell távolítani a kezelés előtt 2 órával.

Soha ne használja a kamrát
– megfázás, bármilyen vírusos fertőzés vagy influenza esetén
– ha orr nyálkahártya gyulladása vagy középfül gyulladása van
– ha epilepsziás rohamokra hajlamos
– ha súlyos klausztrofóbiában szenved
– ha várandós

12 éves kor alatt csak gyermekorvosi ajánlásra, saját felelősségre javasoljuk használni a kezelést.

ORVOSAINK:

Az Ön biztonság számunkra elsődleges, így a terápia részleteit a szakma elismert orvosai, kiemelkedő tagjai írták le:
Dr. Breyer Helga belgyógyász doktornő, aki az anyagcsere-kontrollal és hormonokkal foglalkozó belgyógyászat egyik legjobbja
és Prof. Ács Nándor a Semmelweis Egyetem Szülészet Nőgyógyászati Klinika vezetője.
A Tiason Diagnosztika szakorvosa, Dr. Unger Erika (tüdőgyógyászat, allergológia és klinikai immunológia) is készségesen áll az Önök rendelkezésére bármilyen kérdés esetén.

JELENTKEZZ ÉS FRISSÜLJ FEL NÁLUNK